Opruimen is de nieuwe trend

Ondanks dat ik op de kunstacademie zit en iedereen altijd roept dat als je creatief bent je tegelijkertijd ook chaotisch bent. Zeggen veel mensen over mij juist dat ik netjes en gestructureerd ben. Maar waar maken ze dat uit op en ben ik dat ook echt?

Visuele chaos (oftewel rommel) zorgt voor onrust. Een opgeruimde leefomgeving is helemaal in! Tegenwoordig zijn we steeds meer opzoek naar ontspanning. Door ons drukke leven hebben we bij thuiskomst behoefte aan rust. Te veel spullen en een niet opgeruimd huis, zorgt voor prikkels. Deze prikkels geven onrust die onze stress bevorderen. Ik ben niet per se gestructureerd, maar ik doe gewoon alsof. En het werkt! Door te zorgen voor een opgeruimd huis, spullen weg te brengen naar de kringloop en alles netjes een eigen plekje te geven creëer ik rust in mijn omgeving. En dus ook een beetje rust is mijn hoofd, naast al die ideeën, deadlines en nog veel meer stressvolle en chaotische dingen.

Bronnen tekst:

decorrespondent.nl

Share