Actualiteit

Product

In dit project, ‘Actualiteit’ werd gevraagd om een actueel artikel te kiezen als uitgangspunt. Mijn artikel ging over omgevingspsychologie. Het stukje uit mijn artikel waar ik graag mee verder wilde ging over hoe je door middel van de omgeving een ontspannen gevoel kunt creëren.

Tegenwoordig heeft iedereen het druk en heeft niemand meer tijd. Juist om deze reden leek het mij erg interessant om te onderzoeken hoe we onze omgeving kunnen aanpassen zodat we ons ietsje meer ontspannen voelen. Al snel kwam naar voren dat de natuur en (dag)licht een belangrijke rol hierin voor ons kunnen spelen. Toch zijn we ons hiervan niet altijd zo bewust, wat er voor zorgt dat ons voorgenomen wandelingetje er toch nog weleens bij in schiet.
Voor dit project ben ik met de natuur en (dag)licht gaan experimenteren en kwam ik op het idee een lamp te ontwerpen. Een waar een daglichtbron in verwerkt zit. Deze daglichtbron geeft niet alleen energie aan het plantje in de lamp, maar ook aan ons mensen. Het idee is dat je deze lamp op een plek in huis zet waar je vaak bent maar eigenlijk te weinig daglicht hebt. Zodra je de lamp te weinig aan hebt, zal je dat snel genoeg zien doordat het plantje slap en futloos zal zijn. Net als jij als je te weinig daglicht hebt opgenomen.

Share