Linnen beddengoed

Ben je ook zo’n persoon die ergens al aan heeft gezeten, voor je het bordje ‘niet aanraken’ hebt zien staan, laat staan gelezen? Het is niet dat ik het bordje niet begrijp, maar de drang om dingen te voelen en ervaren komt bij mij gewoon eerder dan het besef van het bordje. Ik ben al vanaf dat ik klein was gefascineerd door (natuurlijke) materialen en vind het heerlijk om al hun verschillende eigenschappen te ontdekken. Tijdens mijn zoektocht naar nieuw beddengoed dook ik dieper in de eigenschappen van linnen. Een stof die door gebruik alleen maar mooier en zachter wordt!

Linnen is van nature hypoallergeen en antibacterieel. Dat betekent dat je een lage kans hebt op een allergische reactie. Dit maakt het zeer geschikt voor mensen met een gevoelige huid of allergieën. De open structuur van linnen, zorgt voor een ademend effect dat het lichaam koel houdt in warme en vochtige omstandigheden. Linnen kan 20 procent van zijn gewicht aan vocht absorberen zonder dat het klam aanvoelt. Als mens verliezen we ongeveer 1 tot 2,5 liter vocht per nacht. Dit gaat via de ademhaling en transpiratie. Ook een goed geïsoleerde woning, met weinig ventilatie of, zoals bij ons, een slaapkamer in een souterrain heeft vaak een hogere luchtvochtigheid. Deze vocht absorberende eigenschappen zijn dus zeker geen overbodige luxe!

Linnen is een stof met karakter! Vanwege het stevige garen is de stof niet perfect glad en kreukt het op een natuurlijke manier. Strijken hoeft niet! Dat betekent niet dat het dekbed er onverzorgd uitziet. Integendeel; de unieke textuur en de matte glans zorgen voor een luxe en natuurlijke uitstraling in de slaapkamer. De stof heeft een hoge slijtvastheid en gaat veel langer mee dan bijvoorbeeld katoen. Daarnaast is er veel minder water nodig om linnen te produceren, wat het een erg duurzame materiaalsoort maakt.

Wij zijn onwijs blij met ons nieuwe (linnen) beddengoed en zouden het iedereen aanraden! Ben jij ook opzoek naar duurzaam beddengoed of heb je advies nodig over welke materialen voor jouw situatie het beste geschikt zijn? Neem dan contact met me op, ik denk graag met je mee!

Bronnen: bandega.nl lattoflex.be yumeko.nl

Bovenstaande beelden zijn enkel ter inspiratie, ik ontleen geen rechten aan deze beelden.

Stuur een WhatsApp bericht