Meubelontwerper | Ruimtelijk ontwerper
 

Werkwijze

KennismakingSchetsontwerpVoorlopig ontwerp
Definitief ontwerp


Prijsopgave
Oplevering

Binnen deze fase zullen alle eisen en wensen worden doorgesproken. Als ontwerper ontvang ik graag zoveel mogelijk informatie, denk hierbij aan plattegronden, sfeerbeelden, ideeën, foto’s, afmetingen, etc. In deze fase zal onder andere een offerte worden opgesteld.

Zodra de offerte is goedgekeurd, zal ik de opgestelde wensen en eisen vertalen naar een SO (Schetsontwerp). Dit onderdeel is bedoeld om de juiste richting te bepalen binnen het ontwerpproces. Een SO kan bestaan uit, een of meerdere; moodboards, indelingen (plattegronden) en documentatie.

Als het SO goed is bevallen kunnen we dit gaan uitwerken naar een VO (Voorlopig Ontwerp). Eventuele aanpassingen worden gemaakt, meubels zullen worden beschreven en lichtpunten en eventuele architectonische aanpassingen worden gemarkeerd. Dit onderdeel wordt gepresenteerd door middel van 3D beelden.

Tijdens een DO (Definitief Ontwerp) worden eventuele aanpassingen verwerkt en omgezet naar tekeningen die gebruikt kunnen worden voor de uitvoeringsfase. Vanuit hier kan de aannemer een nauwkeurige offerte maken.

Het ontwerp deel zit er op, nu is het tijd om offertes aan te vragen bij de uitvoerende partijen, zoals aannemers. Let op, tijdens de werkzaamheden kunnen er altijd onvoorziene kosten optreden, die als meerprijs worden berekend door de uitvoerende partijen. Ik zal in dit proces ter beschikking staan voor advies en de esthetische aspecten bewaken.

Zodra de uitvoerende partijen aangeven zo goed als klaar te zijn, zal ik samen met hun het werk controleren. De eventuele gebreken zullen eerst moeten worden besproken/ opgelost voor we het ontwerp definitief opleveren.