Een naadloze vloer

Gietvloeren, beton ciré en cement vloeren hebben het grote voordeel dat ze naadloos zijn. Dit is niet alleen mooi voor het oog, maar ook nog eens zeer praktisch en hygiënisch! Daarnaast zijn ze vaak waterdicht, vochtbestendig, geschikt voor vloerverwarming en hebben ze over het algemeen een lange levensduur. Doordat deze vloeren vaak niet dikker zijn dan 3 tot 5 mm kunnen ze vrij eenvoudig over een bestaande vloer heen worden aangebracht. Ideaal dus als je geen zin hebt in sloopwerkzaamheden! In kleuren en designs is bijna alles mogelijk, iets waar ik als ontwerper erg blij van word! Echter kunnen veel mogelijkheden ook keuzestress geven en daarom even kort wat verschillen op een rijtje.

PU gietvloeren
Deze vloeren zijn opgebouwd uit kunststoffen, zoals polyurethaan of epoxy. Er wordt hiervoor een dun laagje van ongeveer 3 mm dik over een dragende vloer gegoten. Deze hardt vervolgens uit en geeft een gladde en matte afwerking in een of twee kleuren. Een variatie hierop is de, 4 tot 5 mm dikke, combinatie met (30% gerecycled) marmer. Een mix van marmerkorrels (gecombineerd met parelmoer), kunststof en pigmenten zorgen voor een authentieke uitstraling.

Beton Ciré vloeren
Beton Ciré is een watervaste cementgebonden stucmortel (fijn stucbeton), gekleurd met behulp van vloeibare pigmenten. Het heeft een fijne korrel en een dikte van ongeveer 2 tot 3 mm. De mortel wordt verkregen door een mengsel van cement (grijs of wit) + een hars (bindmiddel). Deze vloerafwerking heeft een authentieke en industriële uitstraling. Dit materiaal heeft bijzonder goede hechtende eigenschappen en kan hierdoor op allerlei ondergronden worden aangebracht. Naast vloeren kan deze afwerking ook op wanden worden aangebracht. Dit biedt weer leuke extra ontwerpmogelijkheden! Bekijk voor meer wandafwerkingen ook mijn inspiratiebericht over ‘traditioneel stucwerk’. Je ziet vaak dat beton ciré vloeren nog worden afgewerkt met een PU-laklaag, voor extra bescherming.

Ecologisch cement
Deze vloer bestaat uit 100% natuurlijke vulstoffen en biopolymeren. Daarnaast is deze vloer emissie- en oplosmiddelenvrij. Dit samen met het feit dat hij aan het einde van zijn levensduur recyclebaar is, maakt hem milieuvriendelijker dan de andere, bovengenoemde, naadloze vloeren. Ook heeft hij hierdoor minder of geen schadelijke effecten op de menselijke gezondheid. Deze vloer heeft een robuuste en natuurlijke uitstraling en is uitermate geschikt voor zwaarbelopen ruimtes.

Bronnen: zilva.nl

Bovenstaande beelden zijn enkel ter inspiratie, ik ontleen geen rechten aan deze beelden.

Stuur een WhatsApp bericht