CUBE-LINE Collectie

De kubus, een bekende vorm voor vele, maar waar staat het eigenlijk voor? Waar ligt de grens tussen een kubus lijn of een gewone lijn? In de symbolen wereld, staat de kubus voor het element aarde. Hiernaast wordt de kubus vaak geassocieerd met woorden zoals duurzaamheid, veiligheid, evenwicht, ordening, eerlijkheid, mannelijkheid, betrouwbaarheid, logica en nuchterheid. In mijn meubelcollectie ‘CUBE-LINE‘, dient de kubus als stabiele (mannelijke) basis. Hier tegenover werk ik juist met contrasterende, ronde (vrouwelijke) vormen en zachte materialen.

Deze collectie ontwerp ik voor studio RPN (meubelproducent, totaalinrichter en zitspecialist). Een bedrijf dat zich inzet voor het welzijn van de mens door voor hen een comfortabele leefomgeving te creëren. De zorgsector is hierom ook een van hun grootse doelgroepen. Een doelgroep die vanuit mijn ogen soms wat meer liefde en aandacht zou verdienen, maar daarnaast ook baat heeft bij meer veiligheid, orde en betrouwbaarheid. Als meubelontwerper hoop ik ze een klein beetje van deze aspecten mee te kunnen geven middels deze collectie.

Trots kan ik zeggen dat de gehele collectie in Nederland wordt geproduceerd. Koop je een meubel uit de CUBE-LINE collectie, dan koop je dus een echt Dutch Design item!

Bestel de gehele collectie via Studio RPN en download de volgende modellen in 3D:

• CUBE-LINE Fauteuil

• CUBE-LINE Eetkamerstoel

• CUBE-LINE Kamerscherm

Stuur een WhatsApp bericht