Meubelontwerper | Ruimtelijk ontwerper
 

CUBE-LINE Collectie

De kubus, een bekende vorm voor vele, maar waar staat het eigenlijk voor? Waar ligt de grens tussen een kubus lijn of een gewone lijn? In de symbolen wereld, staat de kubus voor het element aarde. Hiernaast wordt de kubus vaak geassocieerd met woorden zoals duurzaamheid, veiligheid, evenwicht, ordening, eerlijkheid, mannelijkheid, betrouwbaarheid, logica en nuchterheid. In mijn meubelcollectie ‘CUBE-LINE‘, zal de kubusvorm dienen als stabiele (mannelijke) basis. Hier tegenover zal ik gaan werken met juist contrasterende, ronde (vrouwelijke) vormen en zachte materialen.

Deze collectie mag ik gaan ontwerpen voor RPN (Reder Project Nederland bv) (meubelproducent, totaalinrichter en zitspecialist). Een bedrijf dat zich inzet voor het welzijn van de mens door voor hen een comfortabele leefomgeving te creëren. De zorgsector is hierom ook een van hun grootse doelgroepen. Een doelgroep die vanuit mijn ogen soms wat meer liefde en aandacht zou verdienen, maar daarnaast ook baat heeft bij meer veiligheid, orde en betrouwbaarheid. Als meubelontwerper hoop ik ze een klein beetje van deze aspecten mee te kunnen geven middels deze collectie.

Trots kan ik zeggen dat de gehele collectie in Nederland wordt geproduceerd. Koop je een meubel uit de CUBE-LINE collectie, dan koop je dus een echt Dutch Design item!

Klik hier  om de gehele collectie te bekijken!