De Haventuin

Mijn dromedaris heb ik verruild voor een stadsfiets, mijn schapen verkocht en geïnvesteerd in goed gereedschap. Mijn tent heb ik versterkt tot een hut en mijn passie voor de natuur deel ik met mijn naasten.
Ik ben een creatieve stadsnomade met een werkplek in de oase van de haventuin. Mij kun je vinden in Wilgwam nummer vier.


Ik zie het als mijn taak als ontwerper om te zorgen dat mijn werk bijdraagt aan het welzijn van de mens en tegelijkertijd de natuur respecteert. De indeling van de haventuin is voornamelijk gebaseerd op zichtlijnen. Middels het plaatsen van twee glazen wanden (op de hoek), is er een tweede zichtlijn gecreëerd. Hier bevindt zicht het oase gebied. Zoals het woord oase eigenlijk al beschrijft wordt dit de meest groene plek binnen de haventuin. Omdat er momenteel vervuilde grond aanwezig is heb ik in mijn beplanting gebruik gemaakt van onder andere wilgen, populieren en rietgrassen. Deze planten blijken uit onderzoek bij te kunnen dragen aan het reinigen van de grond.
De buitenste laag van de wilgwam hut zal, naar wens, in verloop van tijd gecreëerd kunnen worden. Dit is een laag van geweven wilgentakken (snoeiafval van de bomen op het terrein). Deze kan zowel dienen tegen de zon in de warme zomerdagen als tegen te veel inkijk vanaf bijvoorbeeld het terras. Deze laag biedt voor de creatieve stadsnomaden de kans om hun eigen draai aan de hut te geven, niet alleen vanuit praktisch oogpunt maar ook esthetisch gezien.

Stuur een WhatsApp bericht