Motoi Yamamoto

De Japanse kunstenaar Motoi Yamamoto maakt doolhoven van zout. Het zout ligt los op de vloer en kan door het kleinste briesje worden vervormd. Deze tijdelijkheid is juist wat hoort bij zijn werk.
“Na een begrafenis in Japan sprenkelen de aanwezigen zout over hun lichaam, omdat zout een heilige kracht zou hebben om de geest te reinigen,” vertelt Motoi. “Zout is essentieel voor het leven. Het heeft de kracht om voedsel tegen rotten te beschermen en is een heilige substantie die uit de zee of aarde gehaald kan worden.”

“In de winter van 1994 overleed mijn 24-jarige zus aan een hersentumor. Ik begon met het maken van mijn kunstwerken om het verlies van mijn zus te kunnen verwerken,” vertelt hij. “De dood van mijn zus heeft me geleerd dat we over sommige dingen in het leven totaal geen controle hebben. Zo kijk ik ook naar de levensduur van mijn werk.” De kunstwerken zijn geen monument of herdenking, maar een reflectie op de tijdelijkheid van alle dingen. “We lijken te vergeten dat alles in ons leven continu verandert en dat er niets is dat voor altijd blijft bestaat op deze wereld. Mijn werk ontstaat door het verlies te accepteren.”

Bron: creators.vice.com

Bovenstaande beelden zijn enkel ter inspiratie, ik ontleen geen rechten aan deze beelden.

Stuur een WhatsApp bericht