Zilver

Terug van weggeweest! Voor een lange tijd voerden vooral de warme metaaltinten zoals brons en messing de boventoon in onze interieurs. Tijd voor een koele bries in huis! Of gaan we gewoon terug naar de futuristische look uit de jaren 60? De koudste metaaltint, zilver, heeft namelijk een ware comeback gemaakt.

Persoonlijk hou ik enorm van een rustig, gebalanceerd en over het algemeen minimalistisch interieur. Hierdoor is het nog belangrijker dat de details kloppen! Ik kan dan ook met een zeer kritisch oog kijken naar de toepassing van (verschillende) metaaltinten. De uitspraak van Charles Eames; ‘The details are not the details. They make the design.’, sluit hier voor mij dan ook perfect op aan!

Onze, net aangekochte, woning zit vol met zilverkleurige (rvs) items als; deurklinken, inbouwspot, opbouwspots, kranen, etc. Voorlopig gaan we vooral investeren in onderhoud, verduurzaming en (hopelijk) een eigen atelierruimte! Dit betekent dat we, voor nu, mee gaan in deze trend en het zilver gaan omarmen.

Het ruimtevaarttijdperk – de Space Age – is de periode waarin de ruimtetechnologie in opkomst was. Hierdoor kwam de kleur wit, zilver en eigenlijk alles wat weerkaatsende eigenschappen had terug in het interieur. Designers creëerden items in vormen en materialen die nooit eerder werden gebruikt! De S Chair van Panton was dan ook de allereerste stoel die werd gemaakt uit één stuk materiaal. Deze designstoel zag er, voor die tijd, dan ook enorm futuristisch uit!

Wil je deze trend ook toepassen in jouw interieur? Kijk dan vooral ook naar dit soort tweedehands designitems uit de jaren 60! Hergebruik is niet alleen erg duurzaam, maar deze meubels dragen vaak een verhaal met zich mee. Hierdoor krijgt je interieur nog meer diepgang en persoonlijkheid!

Zelf kan ik enorm genieten van de reflectie die deze materialen teweeg kunnen brengen! Waar ze in de jaren 60 vooral voor een combinatie van koude kleuren kozen, ben ik zelf van plan hier een warme (beige) twist aan te geven! Deze verassende kleurencombinatie zag je afgelopen voorjaar al verschijnen in, de voorloper van de interieur trends, de mode.

In ruimtes waar veel licht vanuit het Zuiden naar binnen komt, hoef je absoluut niet bang te zijn dat het, met de toepassing van deze trend, kil en koud aan zal gaan voelen. Wees hiermee wel iets voorzichtiger bij ruimtes waar alleen licht vanuit het Noorden de ruimte in komt!

Wist je trouwens dat in nog vroegere tijden het zilveren bestek niet alleen werd gebruikt om zijn schoonheid, maar ook vanwege de desinfecterende eigenschappen? Zilver werden onder andere ingezet voor het zuiveren van drinkwater en het opsporen van gif. Ze dachten namelijk dat dit edelmetaal van kleur zou veranderen zodra het met een giftige stof in aanraking kwam. Helaas was dit niet het geval en werd het vooral een trend voor wie het kon betalen.

Bronnen: elle.com vtwonen.nl jan-magazine.nl studiorpn.nl

Bovenstaande beelden zijn enkel ter inspiratie, ik ontleen geen rechten aan deze beelden.

Stuur een WhatsApp bericht