Japandi

Een mix van het lichte Scandinavische en het minimale en warme Japanse design. De kern van deze woonstijl is ZEN. Overbodige prikkels zijn NOT DONE!

Terug naar de basics: natuurlijke materialen, ambacht en hier en daar wat imperfectie. Dat laatste komt vooral voort uit de Wabi Sabi, een Japanse levenskunst. De schoonheid kunnen zien van imperfectie staat centraal binnen deze levenskunst. Niet (meer) kiezen voor veel spullen, maar voor spullen die ons interieur karakter geven en een verhaal vertellen. Rust in je (dagelijks)leven, je gedachten maar ook binnen je interieur! 

De Japandi stijl staat voor luxe en eenvoud. De duurzaamheid en ambacht straalt er van af! Er worden veel natuurlijke materialen en rustige kleuren toegepast. Denk aan: hout, keramiek, papier, rotan, webbing en leer. Het maken van contrast is erg belangrijk, denk aan zwarte of donker bruine accessoires tegenover een lichte omgeving. Strakke, grafische vormen tegenover ronde, asymmetrische en organische vormen doen het erg goed binnen deze woonstijl. Terracotta en messing uit de Scandinavische stijl blijft, maar de witte basis worden vervangen door warmere beigeachtige tinten. Kies voor grote gebaren en veel opbergruimte. Maatwerk kasten zijn de ultieme oplossing, die ook de architectuur van het gebouw mooi kunnen accentueren. Nog plek over?! Denk dan eens na over een day bed!

Een enige tijd terug mocht ik een ontwerp maken voor een tienerkamer waar de Japandi stijl, toen nog een onbekend begrip voor mij, erg mooi in terug te zien is!

Bron: wonderandmelon.nl

Bovenstaande beelden zijn enkel ter inspiratie, ik ontleen geen rechten aan deze beelden.

Stuur een WhatsApp bericht