Medische schapenvacht

Een medische schapenvacht is afkomstig van het Australische Merino schaap. De Merino schapen hebben een hoge vachtdichtheid, wat er voor zorgt dat bij gebruik van deze vacht, door er bijvoorbeeld op te zitten of liggen, het gewicht van uw lichaam gelijkmatig verdeelt wordt over de vacht. Door de hoge woldichtheid en de juiste, overal gelijke wollengte van ongeveer 2,5 tot 3 cm, vermindert de vacht de drukpunten van het lichaam. Daarnaast vermindert een medisch schapenvacht overtollig vocht. De vacht kan namelijk tot wel 33% van zijn eigen gewicht in vocht opnemen zonder nat te worden, waarbij de wol vezels sneller vocht af geven aan de lucht dan andere materialen. Door deze eigenschap is de medische schapenvacht ook zeer geschikt voor huidirritaties zoals uitslag en eczeem.

Deze schapenvacht blijkt wetenschappelijk bewezen een effectief middel te zijn om decubitus te verzachten en te helpen voorkomen. Decubitus (doorlig-klachten) is het gevolg van slechte doorbloeding van de huid. De pijnlijke aandoening ontstaat vaak bij mensen die langdurig moeten liggen of zitten. De ernstige wonden genezen doorgaans slecht. Naast factoren als gewicht, medicijngebruik, weerstand en voeding spelen ook de vochtigheid en temperatuur van de huid een grote rol bij het ontstaan van decubitus. Deze schapenvacht biedt ook verlichting bij reuma en aanverwante aandoeningen.

Als laatst is een Duits onderzoek zelfs aangetoond dat wanneer een baby de eerste 3 maanden van hun leven op een dierenhuid slapen, de kans op astma tot wel 79 procent afneemt. Hier kunt u meer over lezen via deze link

Het looiproces van een medicinale schapenvacht verschilt ook met het looiproces van een normaal schapenvacht. Medicinale schapenvachten worden gelooid met plantaardige tannines zonder daarbij het gebruik van de giftige verbindingen van chroom en chloor, die schadelijk zijn voor mens en milieu. Dankzij dit proces krijgen de huiden een mooie warm gele kleur en zijdezacht, donzig haar. Dit afwijkend looiproces zorgt ervoor dat het leer flexibeler is waardoor de vacht zich als het ware aanpast aan de vorm van het lichaam.

Tot tegenstelling van een normaal schapenvacht kan een medicinale schapenvacht gewoon gewassen worden in een wasmachine op een wolwas programma. Let op! de huid kan echter niet in de droger en zal in de buitenlucht moeten worden gedroogd waarbij direct zonlicht vermeden zal moeten worden zodat het leer van de vacht niet hard wordt.

Vanwege de speciale eigenschappen en de speelse uitstraling van deze vacht heb ik er voor gekozen om de limited edition van de CUBE-LINE fauteuil hierin uit te voeren. Deze fauteuil is verkrijgbaar bij studio RPN!

Bron: schapenvacht.nl noordschaap.nl

Bovenstaande beelden zijn enkel ter inspiratie, ik ontleen geen rechten aan deze beelden.

Stuur een WhatsApp bericht