Tiny House

Weg met alles wat voor jou overbodig is, zodat je extra kunt genieten van wat voor jou het allerbelangrijkste is! Minimalisme, een ontwerp of (leef)stijl waarin je met zo min mogelijk middelen een zo groot mogelijk effect creëert. HET uitgangspunt voor dit ontwerp!

Net als bij de meeste mensen die er voor kiezen in een tiny house te gaan wonen, is bij de toekomstige bewoner(s), de liefde voor de natuur groot. In het ontwerp heb ik dan ook bewust gekozen voor grote raampartijen op het oosten en westen. Niet alleen voor een prachtig uitzicht op de omgeving of een ruimtelijk effect op het interieur, maar vooral om de bijna sprookjesachtige kleuren van de zonsopgang en zonsondergang binnen te laten en te omarmen!

Een tiny house mag maximaal een woonoppervlak van 50 m2 hebben, maar over het algemeen wordt een maximum van 28 m2 aangehouden. Voor dit ontwerp hebben we dan ook gekozen niet groter te gaan dan 28 m2. Hij hoeft niet verplaatsbaar of op wielen te zijn dus we hebben geen rekening hoeven houden met de daarbij horende criteria. Hoewel 28 m2 niet groot is, is het wel 28 m2 met dingen die de bewoner(s) ECHT gelukkig maakt en allemaal speciaal op (zijn/ haar) maat gemaakt.

Qua materialisering hebben we gekozen voor rustige kleuren en zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Als basis een naadloze strakke vloer gecombineerd met massief hout voor alle maatwerkelementen. Door de vloerkleden en gordijnen uit te voeren in wol, krijgen we een mooie balans in harde en zachte materialen. Daarnaast helpt wol ook enorm goed voor de juiste akoestiek! Door natuurlijke materialen toe te passen, is ieder stukje uniek. Dit sluit perfect aan bij de Wabi Sabi, een Japanse levenskunst. De schoonheid kunnen zien van imperfectie staat dan ook centraal.

Stuur een WhatsApp bericht