Valkuilen

Anti-slip
Bij het toepassen van vloertapijt is het aan te raden om gebruik te maken van anti-slip matten. Dit voorkomt dat het tapijt ongewenst verschuift. Ook stroopt de rand hierdoor veel minder snel op! Vloertapijt en vloerbedekking vallen echter een stuk zachter dan de meeste andere vloerafwerkingen en is voor bijvoorbeeld kruipende kinderen ook een stuk zachter. Wist je dat er ook antislip-coatings bestaan, deze kunnen in ruimtes zoals de badkamer erg handig zijn!

Loopruimte
Door losse kastjes en spullen te verruilen voor grote gebaren, met voldoende opbergruimte ontstaat er vaak veel meer loopruimte. Deze ruimte verkleint de kans op onnodig vallen of stoten! Daarnaast kan het ook zeer gunstig zijn om afgeronde hoeken toe te passen die meebewegen met de looproute. Het lopen tegen een scherpe uitstekende hoek kan namelijk erg pijnlijk zijn!

Drempels
Laat de vloer doorlopen in alle ruimtes of kies voor een naadloze aansluiting, platte afwerkstrip of drempel met schuine randen. Denk bij het plaatsen van een nieuwe (onder)vloer ook gelijk na over (hoogte van) bijvoorbeeld de schoonloopmat, deze kan door de ondervloer op de juiste grote te plaatsen, direct aansluiten op de hoogte van de rest van de vloer. Dit dezelfde principe werkt ook goed voor bijvoorbeeld de douche(bak).

Snoeren
Snoeren en kabels wegwerken is niet alleen mooi, maar het voorkomt ook extra valgevaar. Daarnaast is het, wanneer u kinderen en of huisdieren heeft, sowieso een goede keus om ze weg te werken!

Contrast
Voldoende kleurcontrast tussen de meubels en de vloer kan ook zeer efficiënt zijn. Vooral wanneer het donker of schemerig is, of wanneer mensen last hebben van slechter zicht, is contract erg van belang!

Benieuwd hoe dit toe te passen is? Bekijk dan ‘Project Woonkamer Kedichem’, waar ik meerdere van deze elementen heb terug laten komen!

Bron: laatjenietvallen.nl

Bovenstaande beelden zijn enkel ter inspiratie, ik ontleen geen rechten aan deze beelden.

Stuur een WhatsApp bericht