Slow living

Stilstaan bij de kleine dingen, bewuster consumeren en leven in het hier en nu! De slow living leefstijl is voort gekomen uit de slow food beweging. Deze beweging is ontstaan in de jaren 90, als tegenbeweging op de fast food trend. Deze beweging heeft een belangrijke rol gespeeld in het op de kaart zetten van superfoods, lokale producten en biologisch en plantaardig eten. Als we dan naar ons interieur kijken zien we onder andere dat de keuken een belangrijkere rol heeft gekregen. Een slow living interieur kenmerkt zich door de grote hoeveelheid daglicht gecombineerd met ramen en deuren welke we regelmatig wijd open zetten. Het gehele interieur straalt eenvoud, rust en balans uit! Ieder item heeft daadwerkelijk een meerwaarde, vanuit praktisch of persoonlijk oogpunt. Alles wat er staat is goed overwogen en zorgvuldig uitgezocht. Overbodige spullen, oftewel troep, is niet toegestaan! Concreet gezegd, zien we grote gebaren, rustige tinten, ronde vormen en natuurlijke materialen.

Een tijd geleden schreef ik over de interieurtrend Japandi, een trend met veel overeenkomsten, of misschien beter gezegd een voorganger op. Wat mij opgevallen is, en wat de trends van elkaar onderscheidt, is onder andere; dat slow living nog meer draait om mindfulness; leven in het moment. Het creëren van een mindfull interieur, waarbij er veel tijd en zorg wordt besteed aan wat voor jou de allerbeste omgeving is om in te leven! Slow living kan er voor iedereen anders uit zien! Je hoeft dus niet per definitie off-grid te gaan wonen of een flinke bankrekening te hebben om een huis in de natuur te kunnen kopen. Wat je omstandigheden ook zijn, er zijn altijd manieren te vinden om te vertragen en stil te staan bij wat voor jou het allerbelangrijkst is!

Een half jaar lang hebben mijn vriend en ik in onze zelfbouw camperbus, van ongeveer 12m2, door Scandinavië getrokken. Een fantastische ervaring, waarin ik slow living echt heb omarmd! Ik probeer dit niet alleen in mijn eigen leefstijl door te voeren, maar ook in de ontwerpen die ik maak. Ben je ook opzoek naar een slow living ontwerp, welke echt past bij jou? Neem dan contact met me op, dan kom ik graag langs om te kijken wat ik daarin voor jou zou kunnen betekenen!

Bronnen: elle.be westwing.nl holistik.nl

Bovenstaande beelden zijn enkel ter inspiratie, ik ontleen geen rechten aan deze beelden.

Stuur een WhatsApp bericht